woensdag 7 maart om 20u, filosofische rondleiding in onze tentoonstelling.

Een verzameling expressieve voorwerpen doet iets met een mens. Tijdens de tentoonstelling Cabinet of Curiosities wordt u geïnspireerd door dit spraakmakende rariteitenkabinet. Wat het met u doet, onderzoeken we samen met An Mortelmans tijdens een filosofische rondleiding.

De focus ligt op ervaren, beleven, indrukken uitdrukken en er samen met anderen over nadenken. U heeft er geen voorkennis voor nodig. U beleeft het plezier van samen een tentoonstelling te ontdekken en met anderen te filosoferen.

An Mortelmans is geaccrediteerd talentcoach, loopbaancoach en organisatiecoach. Daarnaast is ze opgeleid als maatschappelijk assistent en als filosoof. Als coach is ze gebeten om samen met u op weg te gaan en om antwoorden te zoeken die bij u passen op vragen die u zichzelf stelt.

Cultuurcentrum ‘t Schaliken en het stadsbestuur van Herentals nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling

Cabinet of Curiosities

van Maëlle Pouppez en Nedko Zhechev

 

op donderdag 8 februari om 20 uur in kasteel Le Paige, Nederrij 135, Herentals.

De tentoonstelling wordt officieel geopend door Ingrid Ryken, schepen van cultuur. Het stadsbestuur biedt u daarna een receptie aan.

In deze tentoonstelling worden de kamers van het kasteel Le Paige onderverdeeld in de verschillende categorieën van rariteitenkabinetten: Naturalia, Artificialia, Scientifica, Exotica.
De wunderkammer wordt hier door een kunstenaarskoppel herinterpretteerd, met dezelfde intentie dan in de 18e eeuw: een verzameling van memorabilia: Monoprints, animatiefilms, textielcollages, foto’s en automaten die getuigen van deze tijd.
Door de opbouw van de tentoonstelling, de classificatie van hun kunstwerken en andere alledaagse curiosa, wordt u meegenomen in een poëtische beleving over tijd, ruimte, geheugen en herinnering.

  Nedko Zhechev en Maëlle Pouppez presenteren:

Het kunstenkabinet

Een kunstautomaat waar 9 kunstenaars speciaal voor deze gelegenheid mini-kunstwerken maakten.
Marie Serreau (CA), Pezkhamino (CL), Aliona Fingarova (BG), Sophie van Everdingen (BE), I Know Me (BE), Laurence Decraene (BE), Venelin Shurelov (BG)
Nedko Zhechev (BG), Maëlle Pouppez (BE)

De tentoonstelling loopt van vrijdag 9 februari tot en met zondag 18 maart 2018.

U kunt de tentoonstelling gratis bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur.