Ecorituelen®

“celebrate mother earth, celebrate life”

Ecorituelen®

Als ecorituelen® maakster wil ik u met plezier begeleiden tijdens een ritueel.

Een ecoritueel® is een individuele of groepsbegeleiding (kleinschalig, familiaal, cirkels, gemeenschap) die de mogelijkheid geeft om een belangrijk moment te vieren (persoonlijk of professioneel) om te kunnen groeien. Het kunnen overgangsrituelen zijn (verhuis, eerste menstruatie, menopause, scheiding, trouw,…) vieringsrituelen of harmonisatierituelen.

Het is niet therapeutisch en niet religieus, eenvoudig en krachtig tegelijk. Deze rituelen zijn gebaseerd op de leer van het Indiaans medicijnenwiel en de universele taal van de natuur.

Het ecoritueel® is een ruimte van aanwezigheid in verbinding met zichzelf en de natuur. Het is een krachtige handeling die altijd positief is. Het creeert een ruimte en tijd om de boodschappen van de natuur te ontvangen.

Het is een vrije, heilige, unieke, ecologische en universele handeling.

Vooraf elk ritueel is er een ontmoeting tussen de begeleider en de vrager om de intentie de verduidelijken tijdens een sessie.

Tijdens het ritueel wordt er ruimte en tijd gecreeerd zodat de natuur zijn magie kan waarmaken en ons een boodschap kan geven.

Na het ritueel (ongeveer ene week erna) komen begeleider en vrager nog eens samen om uit te wisselen tijdens een sessie.

Ik begeleid 3 soorten ecorituelen®:

– Het vieringsritueel: om te eren wat al IS.

– Het overgangsritueel: deze ceremonie neemt mee wat vooraf is geleefd en ondersteunt een overgang. (verhuis, vrijgezellenritueel, scheiding, pensioen, andere job,…)

– Het harmonisatieritueel: om terug verbinding te maken met zichzelf en met de natuur

Tarief inclusief 2 sessies van een uur (voor en na) en het ritueel zelf (1 à 2u): 200€ (exclusief verplaatsing)

Als de prijs een probleem is, contacteer me gerust. maellep@yahoo.com

Iedereen verbindt zich moreel en financieel vanaf het begin van het creatieproces.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Dankjewel Maëlle om me weer op mijn spoor te zetten. Dit voelt zó vanzelfsprekend aan. Mijn kasten zitten vol oude draad, knoopjes, herinneringen die ik graag wou verwerken in iets ritueels.. Het was fijn om samen te komen en in stilte en gezang iets te (ver)weven…

De kleine ritueeltjes die je heel zacht vanuit je ziel aanreikte lijken maar kleine zaken… maar ik voel dat ze doorwerken op zielsniveau…

Verbonden in heling, Hartelijk.” Greet vdl

Ecorituelen®

 “Let’s celebrate mother earth, let’s celebrate life”

Een ecoritueel® is een individuele of groepsbegeleiding (kleinschalig, familiaal, cirkels, gemeenschap) die de mogelijkheid geeft om een belangrijk moment te vieren om te kunnen groeien. Het kunnen overgangsrituelen zijn (verhuis, eerste menstruatie, menopause, blessing way, scheiding,…) vieringsrituelen (verjaardag, trouwfeest, geboorte…) of harmonisatierituelen.

Een ecoritueel® is een ceremonie in en met de natuur. Het wordt op maat gemaakt, en is een cocreatie tussen de begeleider en de vrager.

Het is noch therapeutisch noch religieus. Het is eenvoudig en krachtig tegelijk, en heeft een universeel karakter omdat iedereen met de natuur kan verbinden. Ecorituelen® zijn gebaseerd op de leer van het Indiaans medicijnenwiel en de universele taal van de natuur.

Een ecoritueel® opent een ruimte van vertraging en van verbinding met zichzelf en de natuur, die het mogelijk maakt om ingevingen te krijgen van de natuur.

Praktisch

Vooraf elk ritueel is er een ontmoeting tussen de begeleider en de vrager om de intentie de verduidelijken tijdens een sessie, maar ook om het ritueel in grote lijnen vorm te geven. Het ritueel wordt samen en op maat gecreeërd. Deze sessie duurt ongeveer 1u en kan ook online.

Tijdens het ritueel wordt er ruimte en tijd gecreeërd zodat de natuur zijn magie kan waarmaken en ons een eventuele boodschap kan geven. Het ritueel zelf duurt maximum 1u30.

Na het ritueel (ongeveer een week erna) komen begeleider en vrager nog eens samen om uit te wisselen tijdens een sessie, om alles nog eens vast te pakken en een plaats te kunnen geven in ons hart.

Ik begeleid 3 soorten ecorituelen®:

– Het vieringsritueel: om te eren wat IS. (liefde, vriendschap, nieuwe geboorte,…)

– Het overgangsritueel: deze ceremonie neemt mee wat vooraf is geleefd en ondersteunt een overgang. (verhuis, vrijgezellenritueel, scheiding, pensioen, nieuwe job,…)

– Het harmonisatieritueel: om terug verbinding te maken met zichzelf en met de natuur

Tarief inclusief 2 sessies van een uur (voor en na) en het ritueel zelf (1 à 2u): 200€ (exclusief verplaatsing)

Als de prijs een probleem is, contacteer me gerust. maelle@maellepouppez.com

Elkeen verbindt zich moreel en financieel vanaf het begin van het creatieproces.